top of page

INFO

Openingstijden

Laagseizoen: 

Receptie/shop: 09.00-12.00,15.30-17.00

Restaurant:18:00-19.30 uur (ook take away mogelijk, voor 17.00 uur bestellen)

Bar: 09.00-12.00,15.30-17:00,18.00-20.00, let op: het laatst drankje wordt geserveerd een half uur voor sluitingstijd.

Hoogseizoen:

Receptie/shop: 09.00-12.00,14.00-17.00

Restaurant:18:00-20.30 uur (ook take away mogelijk, voor 17.00 uur bestellen) 

Bar: 09.00-12.00,14.00-17.00,18.00-21.00, let op: het laatst drankje wordt geserveerd een half uur voor sluitingstijd.

Onze bar en restaurant bieden enkel plek aan onze eigen kampeerders, dit aangezien onze horeca kleinschalig is en wij de 

rust op de camping willen waarborgen. Wilt u zeker zijn van een plekje in het restaurant dan raden wij aan vooraf te reserveren.

Op woensdagmiddag en avond  (april-mei-juni-sept) zijn receptie, winkel en bar/restaurant gesloten. Aankomst is dan niet mogelijk.

Wij zijn telefonisch slecht bereikbaar, boekingen dienen gedaan te worden via het online reserveringssysteem.

Internet

Er is GEEN WIFI beschikbaar op camping MAKA

"There is no WIFI in the forest, but you will find a better connection"

 Elektrische auto's

Er is een laadpaal op de camping aanwezig.

U kunt met uw eigen betaalpas voor laadpalen laden.

                                            Kampvuur

Kampvuur is nog altijd toegestaan op Camping MAKA, echter alleen op de daarvoor bestemde vuurplaatsen aan de rivier of de beek of in een vuurschaal (dus niet direct op de grond of in een vuurkorf). Indien u geen eigen vuurschaal bezit, is het mogelijk op de camping een schaal te huren (zie tarieven) of te kopen.

                                            Visite

Indien u tijdens uw verblijf bezoek wilt ontvangen, dan graag even checken bij ons of dit mogelijk is in verband met bezetting, mogelijke overlast op de camping, drinkwaterproductie, afvalwaterverwerking etc.

(tarief: € 5,00 per persoon tussen 9.00 - 20.00 uur).

Video Bewaking

De beelden die gemaakt worden met de bewakingscamera's om eventuele calamiteiten te kunnen onderzoeken, zijn enkel zichtbaar voor Camping MAKA en zullen niet aan derden verstrekt worden.

De beelden worden wekelijks overschreven en de aanwezigheid van de bewakingscamera's zijn gemeld bij de Belgische overheid (wet bescherming persoonsgegevens mei 2018).

Geen grote groepen @ Camping MAKA

Om de Camping sfeer/visie te behouden zijn er kaders nodig. Wij onderscheiden ons van andere campings o.a. door onderstaande keuzes. We vinden het belangrijk dat deze kaders duidelijk geschetst worden, ook om teleurstellingen bij kampeerders te voorkomen. Wanneer u onderstaande wel zoekt op een camping dan zijn er vast genoeg andere mogelijke campings die dit wel bieden, maar dan zijn wij niet de juiste plek voor jullie. Onderstaande maakt dat Rust, Natuur en Ruimte bij ons leidend zijn.

 

Er mag met maximaal 2 gezinnen/koppels naast elkaar gereserveerd worden. Dit om groeps 'overlast' te beperken. Een groep is immers sneller luidruchtig door de grotere hoeveelheid personen bij elkaar. We krijgen regelmatig vragen van mensen die samen willen wandelen/rennen/mountainbiken. Hiervoor is de regio uitermate geschikt. Wanneer u voor dit doeleinde met een groepje wilt komen dient dit vooraf specifiek aangevraagd te worden zodat we kunnen kijken of hiervoor geschikte plekken beschikbaar zijn. 

Wel willen wij deze  'groepen' vragen extra alert te zijn op de rust die op onze camping zo gewaardeerd wordt. 

Scoutinggroepen/Chiro's, vrijgezellenfeesten en groepen jongeren onder de18 zijn niet toegestaan.

GEEN MUZIEK @ MAKA 

Het gebruik van radio's, MP3-spelers an andere geluidversterkende apparatuur (ook bleutooth luidsprekers) e.d. is niet toegestaan.

Akoestische instrumenten zoals gitaren juichen we toe (tot maximaal 22.00 uur).

VIS VERGUNNINGEN

In de Waalse wateren dient u te beschikken over een visvergunning vanuit de overheid. Deze Waalse vergunning staat op naam en kunt u zelf via internet aanvragen: zodat u niet naar het postkantoor in Bertrix of Bouillon hoeft langs te gaan:

Officiële website Waalse visverloven. Koop uw visverlof on line, makkelijk! Druk op "print" en ga vissen! (permisdepeche.be)

Wilt u ook vissen in de beek (Les Alleines), dan dient u een bijdrage te betalen aan de forellenclub (CMFC).

PERSOONLIJKE GEGEVENS

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens enkel voor intern gebruik t.b.v. de rekening en correspondentie met u, we verstrekken deze nooit aan derden. Een duplicaat van uw factuur wordt bewaard om te kunnen verstrekken aan accountant en/of belastingkantoor zou dit gevraagd worden.

EHBO

Eerste hulp bij ongelukken... Om adequaat te kunnen reageren hangt er in onze receptie een verbanddoos en hebben we een AED buiten opgehangen. We hopen deze nooit te hoeven gebruiken, maar voor het geval dat...

Wildlife @ MAKA

Tegenover de camping huizen sinds enkele jaren beverfamilies. Normaliter zijn bevers schuw, maar deze bevers komen nagenoeg elke avond even "hun gezicht" laten zien aan de oplettende kampeerder. Vergeet uw verrekijker en of fotocamera dus niet bij uw bezoek aan onze camping...

Daarnaast zijn de wasberen vaak geziene gasten op Camping MAKA. Ze zijn niet agressief, maar u kunt ze natuurlijk niet aaien, ook al zien ze er heel vriendelijk uit. De wasbeer eet eigenlijk wat wij ook eten en dus dient u uw afval en uw levensmiddelen goed te beschermen. Zeker als u tijdens de nacht niet verrast wilt worden door een wasbeer in uw tent die uw koekjes oppeuzelt...

Kwaliteit rivierwater

 

In Wallonië wordt steeds meer en steeds strenger gecontroleerd en zoveel te beter! De metingen worden o.a. bij "ons voor de deur" gedaan. De uitslagen ontvangen wij achteraf en zijn op het wereldwijde web te vinden. Het kaartje op internet geeft een indruk van de kwaliteit. Het water voldoet aan de hoogst haalbare kwaliteit "excellente", en dat voor onze deur!

Afvalwater

Doordat wij in de vallei gelegen zijn, "onderaan de berg", ver van het openbare riool en het drinkwaternetwerk, regelen we dit sinds 2008 allemaal zelf! Onze afvalwaterreiniging gebeurt op eigen terrein en we lozen alleen schoon water in de rivier. De overheid controleert dit en daarnaast wordt de installatie 4 maal per jaar door het onderhoudsbedrijf aan een inspectie onderworpen. De zes 20.000 liter bassins liggen ondergronds en de aansturing hangt in het sanitairgebouw. 

Drinkwater

Door de lange afstand tot aan het drinkwaternet zijn we genoodzaakt om ons (drink)water uit rivierwater te maken, met een in 2024 in bedrijf genomen systeem. Het water, dat over de hele camping gepompt wordt, ondergaat een intensieve reiniging m.b.v. o.a. "ultrafiltratie", zandfilters, zakfilters, actieve koolfilters en een omgekeerd osmosesysteem, zodat er in theorie gezuiverd water uit de kranen komt. Het hele systeem is ‘redundant’ gemaakt, dat wil zeggen met een dubbele uitvoering: alle belangrijke filterstappen zijn dubbel uitgevoerd, waardoor storingen en fouten geminimaliseerd worden.

 

Het leveren van goed water is voor ons iets heel belangrijks, waar we veel aandacht aan besteden. We laten dit water daarom 14 keer per seizoen testen aan door de overheid afgegeven parameters (norm is 4 keer) en hoewel we een nieuw systeem in gebruik hebben genomen en de grootst mogelijke aandacht besteden aan het monitoren, onderhoud en reinigen van de installatie, is de monitoring van de kwaliteit van het water natuurlijk niet zo intensief als die van uw lokale drinkwaterbedrijf. Wij stellen dan ook dat het drinken van het water op de camping op eigen risico gebeurt en we raden aan het water 3 minuten te koken voordat u het drinkt.

 

Naast dit schone water gebruiken we voor de toiletten, urinoirs, de wasmachine, de tuinslang alleen grof gefilterd rivierwater. Om bacteriegroei in alle waterleidingen uit te sluiten hebben we tevens het BifiPro/Holland Water-Safe Water systeem geïnstalleerd dat continu gemonitord wordt. Dit laatste systeem wordt o.a. ook in zorginstellingen en ziekenhuizen gebruikt.

Groen, groener, groenst

Ondanks het feit dat we op de camping genieten van kampvuur en ook veel 'niet heel erg milieuvriendelijke' auto's op onze camping komen, proberen wij toch de natuurschade zoveel mogelijk te beperken d.m.v.:

  • Gescheiden afvalinzameling

  • Het verwerken van onze frituurolie tot biodiesel, plastic producten, groene stroom, industriële zeep

  • Groene stroomvoorziening

  • Milieuneutraal gas (Benegas)

  • Toekomstplan: zonnepanelen!

VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK, HELP ONS AUB MEE OM HET AFVAL TE SCHEIDEN!

De controles op de afvalscheiding zijn strikt en bij verkeerd afval in een verkeerde bak wordt de container niet meegenomen. Daarom nadrukkelijk de vraag aan iedereen om het afval goed te scheiden. Dank u wel alvast!

1. Plastic flessen/kartonnen drinkpakken/blik (BLAUWE container)

2. Papier en karton (GELE container)

3. Restvafval

4. GFT (GROENE container)

5. Glas (glasbak)

6. Frituurvet  (BLAUWE ton)

7. Batterijen (Kleine GROENE ton)

8. BBQ/vuurschaal residu (IJzeren bak). 

bottom of page